Esther Horst voorleeskampioen

zondag, 10 december 2017

Esther Horst is voorleeskampioen geworden! Samen met 4 andere leerlingen uit groep 7 en 8 mocht ze in de hal van de school op het podium een fragment voorlezen uit een door haar zelfgekozen boek. De spanning van alle deelnemers was van de gezichten af te lezen. Je staat tenslotte niet elke dag voor een grote groep kinderen op een podium voor te lezen. Maar ze deden het allemaal fantastisch. Er was een echte jury bestaande uit leerlingen en leerkrachten uit verschillende groepen die op verschillende punten gingen letten. Goed stemgebruik, heldere intonatie, juiste klemtoongebruik, contact maken met de zaal. De juryleden hadden er een zware taak aan om de winnaar te kiezen, want alle leerlingen waren erg goed voorbereid en wisten hun verhaal op een goede, grappige en spannende manier voor te lezen. Uiteindelijk is er toch een winnaar gekozen en dat is Esther Horst uit groep 8. Zij mag de school vertegenwoordigen tijdens de lokale Voorleeswedstrijd in februari.