Schoolreis 8 september 2017

zondag, 10 september 2017

De schoolreisjes van groep 1 t/m 8 staan gepland! Groep 1 en 2 gaan naar Kinderboerderij Cantecleer in Kampen. Groep 3 t/m 7 gaan met de bus naar Slagharen en groep 8 heeft een schooluitje waar nog niet alle details van bekend zijn...spannend!

Maar oei wat zijn de weersvoorspellingen slecht! Regen, regen en nog eens regen. Het draaiboek wordt wat bijgesteld.

Het uitje van groep 8 wordt verzet naar een later tijdstip. Dat is wel even een teleurstelling voor de leerlingen, maar ze hebben het nog tegoed!

Omdat de activiteiten van Kinderboerderij Cantecleer voornamelijk buiten zijn, wordt er voor de leerlingen van groep 1 en 2 uitgeweken naar een andere locatie. Heggies speelschuur in Emst is een goed alternatief, hier kunnen ze lekker binnen spelen. Ze vertrekken om 8.45 uur vanaf school richting Emst. Wat spannend en leuk zo'n schoolreisje. En na een fijne ochtend zijn ze om 12 uur weer bij school aangekomen.

De leerlingen van groep 3 t/m 7 vertrekken om 9 uur met de dubbeldekker bus naar Slagharen. Bepakt met regenpakken, poncho's en regenlaarzen gaan de kinderen vol goede moed de bus in. Ze worden uitgezwaaid door papa's en mama's, opa's en oma's, broertjes en zusjes en groep 8 natuurlijk. Het was een regenboog aan kleuren van paraplu's langs de weg. Maar de regen mag de pret niet drukken en er wordt volop genoten van de attracties. En natuurlijk moet de nieuwe attractie de "Gold Rush" uitgeprobeerd worden. Tussendoor even een circusshow meepakken, dan zit je lekker warm en droog. En als aandenken nog een leuke souvenir zoeken en dan weer richting Wapenveld. Met vermoeide gezichten, natte kleding en mooie grote verhalen keren ze om 5 uur weer terug.

Het was een fijne dag!