Sinterklaas komt met de grasmaaier aan!

zondag, 10 december 2017

Zoals ieder jaar bracht de goedheiligman ook dit jaar weer een bezoek. Maar dit jaar kwam hij wel op een hele bijzondere manier de school bezoeken. De week ervoor hadden de pieten al aangekondigd dat Sinterklaas dit jaar met de luchtballon zou komen. Maar zou dat wel goed gaan? Was er wel genoeg wind? Weet Sinterklaas wel waar hij moet landen? De pieten hadden al een grote cirkel op het plein getekend, zodat Sinterklaas uit de lucht goed kon zien waar de luchtballon moest landen. Vol verwachting keken alle kinderen naar boven, zou de goede Sint wel komen. Meester Kroeze was inmiddels boven op het dak geklommen en met een verrekijker kon hij goed zien of de Sint in aantocht was. Maar in plaats dat Sinterklaas uit de lucht kwam vallen, kwam hij aangereden op een grasmaaier. Het bleek dat er te weinig wind was voor de luchtballon, waardoor hij in een hooiberg terecht was gekomen. Gelukkig was er een aardige boer, die zijn grasmaaier wilde uitlenen aan Sinterklaas en kon hij toch nog een bezoek brengen aan de school. Het feest kon beginnen! Sinterklaas heeft alle groepen een bezoek kunnen brengen. In groep 1/2 was het de hele week nog niet zó rustig geweest. Groep 3 heeft een verhaaltje voorgelezen aan Sinterklaas. De juf van groep 4 was de kluts af en toe kwijt. Groep 5/6 was muzikaal met stokjes en er lag zowaar een reuzedrol in de klas. De meester van groep 7 kan volgend jaar wel solliciteren als hulp sinterklaas en groep 8 had werkelijk prachtige surprises en wat een talenten!! Al met al was het weer een prachtig, creatief Sinterklaasfeest!